Είναι ανθρώπινο δικαίωμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση; Για τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όχι.

Ads

Συγκεκριμένα, το ακροδεξιό ECR κατέθεσε χθες αίτημα στην Ευρωβουλή να μη συζητηθεί και να μην κατέβει προς ψήφιση η έκθεση της Επιτροπής FEMM «για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα συναφή δικαιώματα στην ΕΕ (SRHR), στο πλαίσιο της υγείας των γυναικών», ως απαράδεκτη.

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ψήφισαν υπέρ, συντασσόμενοι για μια ακόμη φορά με τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης. Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε, καθώς έλαβε 391 ψήφους κατά, 280 υπέρ και 10 αποχές. Και παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν οι ευρωβουλευτές του δημοκρατικού τόξου. 

Σύμφωνα με το Politico, αξιωματούχοι και ευρωβουλευτές είπαν πως δεν έχουν βιώσει ποτέ μια τόσο σκληρή και καλά συντονισμένη εκστρατεία, όπως αυτή που διεξήχθη από εκείνους που τάσσονται κατά των εκτρώσεων.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι και τον περασμένο Μάρτιο η Ν.Δ. υποχρεώθηκε να αδειάσει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο λόγω του σάλου για την απόφασή του να ψηφίσει στο Ευρωκοινοβούλιο κατά του δικαιώματος στην άμβλωση, ενώ μόλις χθες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να καταδικάσει με καθυστέρηση ουγγρικό νόμο που στρέφεται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, o οποίος προκάλεσε ευρωπαϊκή κατακραυγή για την Ουγγαρία.

«Ακροδεξιοί και συντηρητικοί σε ολόκληρη την Ευρώπη κάνουν ότι μπορούν για να μας γυρίσουν σε ένα παρελθόν χωρίς δικαιώματα. Νομίζουν ότι το γυναικείο σώμα τους ανήκει, νομίζουν ότι οι ζωές μας τους ανήκουν» ανέφερε σήμερα ο εκπροσώπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Η ΝΔ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη. Η ηγεμονία ακροδεξιών ιδεών στο εσωτερικό της είναι ολοφάνερη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Για άλλη μια φορά ο σκοταδισμός θα ηττηθεί» υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και σε αυτή την προσπάθεια Δεξιάς – Ακροδεξιάς να βυθίσει την Ευρώπη στο σκοτάδι των διακρίσεων και της γυναικείας καταπίεσης, θα μας βρουν απέναντι. Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να πουν το ίδιο;» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.