Νέα αίτηση εξαίρεσης κατά του προέδρου και των δύο μελών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, υπέβαλε δια του συνηγόρου του ο επιχειρηματίας Ιω. Μπολέτσης. O τελευταίος έχει κριθεί ένοχος για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που αφορά σκέλος της υπόθεσης του παραδικαστικού κυκλώματος.

Ads

Με πληρεξούσιό του προς τον συνήγορό του Γ. Λαμπίρη, ο επιχειρηματίας ζήτησε εκ νέου την εξαίρεση των δικαστών, τους οποίους κατηγόρησε για μεροληπτική στάση σε βάρος του και ευνοϊκή μεταχείριση του αθωωθέντος συγκατηγορούμενού του Π. Μαντούβαλου.

Ο επιχειρηματίας, στην αίτησή του, αναφέρει πως ο πρόεδρος του δικαστηρίου ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον κ. Μαντούβαλο για τον οποίο κατά την ανάγνωση του σκεπτικού της αθωωτικής απόφασης επιφύλαξε «εγκωμιαστικά και περιποιητικά» σχόλια. Του καταλογίζει δε, κραυγαλέα πρόθεση συγκάλυψης. Η αίτηση του κ. Μπολέτση θα κριθεί αύριο από άλλη σύνθεση, ενώ ήδη από την Παρασκευή απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η πρώτη αίτηση, που υπέβαλε.

Στο μεταξύ, σήμερα το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση αποχής, που δήλωσε για λόγους ευθιξίας ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Σπ. Μουζακίτης.

Ads

Το δικαστήριο έχει κρίνει αθώους για την υπόθεση τον κ. Μαντούβαλο και δύο, πρώην συνεργάτες του γραφείου του, δικηγόρους, ενώ εκτός του κ. Μπολέτση κρίθηκε ένοχος και ο πρώην πρωτοδίκης Ευ. Καλούσης για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.