Στη νέα Βουλή με τη ΝΔ θα βρίσκεται και πάλι η Γεωργία Μαρτίνου, κόρη ενός από τους πλέον ισχυρούς εφοπλιστές, Θανάση Μαρτίνου, αφού ήρθε πρώτη σε σταυρούς στην Ανατολική Αττική.

Ads

Η Γεωργία Μαρτίνου πήρε 45.893 ψήφους αφήνοντας δεύτερο τον Μάκη Βορίδη με 42.372 ψήφους. 

Η Γεωργία Μαρτίνου κατέβηκε για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές το 2012 όντας προσωπική επιλογή του τότε προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αφού διατηρούσαν φιλικές σχέσεις. Πριν από αυτό είχε ασχοληθεί και με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς διετέλεσε αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Η Γεωργία Μαρτίνου γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Κολέγιο Αθηνών και κατάφερε να εισήχθη 9η στη σχολή Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ads

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Αθήνα, έφυγε για Λονδίνο όπου σπούδασε Μαθηματικά στο Imperial College και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές της σπουδές στην Πληροφορική στο University College London (U.C.L.). Επαγγελματικά ασχολήθηκε φυσικά με τα ναυτιλιακά στο πλευρό του πατέρα της αλλά και με τον τομέα της πληροφορικής.