«Ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής συνταγής που ακολουθεί η κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μετά την κατάθεση του προσχέδιου του προϋπολογισμού του 2012 σήμερα στη Βουλή, το οποίο έρχεται συνοδία μέτρων 7 δισ. ευρώ.

Ads

Ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για «ανεπάρκειες, καθυστερήσεις και συγκρούσεις στελεχών της κυβέρνησης, που γίνονται αιτία για νέα πιο δυσβάστακτα και άδικα μέτρα» και πρόσθεσε ότι παρά τις αιματηρές θυσίες των πολιτών, η κυβέρνηση πέφτει έξω σε όλους της τους στόχους και τους αναθεωρεί προς το δυσμενέστερο.

«Η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης πληρώνεται ακριβά από τον λαό και τον τόπο, χωρίς να δημιουργείται καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση», κατέληξε.

Τη θέση ότι η κυβέρνηση εννοεί σωτηρία της χώρας «την εξόντωση του λαού» και «την καταδίκη του με κάθε τρόπο και μέσο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να μειωθούν οι ζημιές για τα συσσωρευμένα κεφάλαια των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών από τη δική τους κρίση», διατυπώνει το ΚΚΕ με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού 2012.

Ads

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε πως «ο προϋπολογισμός κατετέθη. Δεν έχουν μάθει όμως ακόμη το όνομα του συντάκτη. Είναι πέρα από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί, όπως δεν εξυπηρετήθηκαν όλοι οι τελευταίοι προϋπολογισμοί».

«Το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012 που κατέθεσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή έρχεται να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό ότι αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», σχολίασε ο ΣΥΝ