Βολές από την Νέα Δημοκρατία προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύθηκαν σήμερα στην Βουλή κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014, που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. 

Ads

«Η αντιπολίτευση βρίσκεται σε αμηχανία γιατί ο προϋπολογισμός είναι ο πρώτος που προβλέπει έξοδο από την ύφεση και έχει πλεόνασμα», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης από το Βήμα της Βουλής. «Έχετε προβλήματα, έχετε θέματα στην κριτική σας και αυτό οδήγησε τον Π. Λαφαζάνη να λέει ότι το πλεόνασμα είναι φανταστικό. Έρχεστε εσείς να αμφισβητήσετε αυτό που παραδέχεται όλος ο κόσμος, γιατί; Γιατί δεν βολεύει την αντιπολιτευτική τακτική σας», πρόσθεσε.

Ο Μ. Βορίδης σχολίασε ακόμη ότι «η επιτυχία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής πιστώνεται στον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο», ενώ διαφώνησε με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι τράπεζες ειδικού σκοπού, και απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι «πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος θα τους βρει δουλειά, ποιος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και ποιος θα τους δώσει μισθό: Αυτοί που του λένε σοσιαλιστικά νεφελώματα αυτοδιαχειριζόμενης οικονομίας ή αυτοί που μάχονται για την ανάπτυξη της οικονομίας».

Στην σύγκρουση είχε περάσει νωρίτερα και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, κατά την ομιλία του για το ίδιο θέμα. Είπε συγκεκριμένα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φορολογήσει την περιουσία άνω των 300.000 ευρώ».

Ads

Αφορμή για αυτό το σχόλιο στάθηκε η ομιλία του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην οποία κατά τον υφυπουργό «προτάθηκε η φορολόγηση όλου του πλούτου, κινητού και ακίνητου με μεγάλο αφορολόγητο». Μάλιστα, ο Γ. Μαυραγάνης ανέγνωσε θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και υποστήριζε πως καταδεικνύουν την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «φορολογήσει τον πλούτο».