«Ο μέγας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατόρθωσε στο θάνατό του να τον υμνούν περισσότερο η διαπλοκή & τα χαμαιτυπεία (δικοί του όροι)», έγραψε στο Twitter, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Καραμέρος.

Ads

Η ανάρτησή του προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος. «Ντροπή και μόνο ντροπή! Δεν περίμενα βέβαια κάτι καλύτερο από εσένα…» έγραψε μέσω twitter το στέλεχος της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραμέρος απάντησε «Έχεις τη στοιχειώδη ευφυΐα να ξεχωρίζεις τη μορφή Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από τη διαπλοκή που αυτός πρωτοκατήγγειλε; Ή όχι». «Εσύ έχεις τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια να παραδεχτείς ότι ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο το σχόλιο σου ειδικά τη σημερινή ημέρα;» ανταπάντησε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. 

«Τέτοια μέρα ντροπή… απλά ντροπή», έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε: «η διχαστική ρητορεία θα σας καταδιώκει» υπενθυμίζοντας τη ρήση του πρώην πρωθυπουργού «στον κατήφορο και την αλαζονεία της εξουσίας δε θα σας ακολουθήσουμε». 

Ads

Το tweet του Γιώργου Καραμέρου

Από την πλευρά της, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου έκανε την εξής δήλωση: «Ένας μεγάλος κύκλος της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου κλείνει σήμερα με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μιας πολιτικής προσωπικότητας η οποία ταυτίστηκε με εξόχως θετικές και αρνητικές πτυχές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Πλέον η Ιστορία έχει τον τελευταίο λόγο για την αποτίμηση ενός πολιτικού βίου».