Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας ότι μετέτρεψαν την κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του απάντησε στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

«Όσοι υποστηρίζουν πως η λύση βρίσκεται στο ΔΝΤ είναι εκτός πραγματικότητας», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επαναλαμβάνοντας τα αρνητικά δεδομένα που έχει επιφέρει η παρουσία του σε πολλές χώρες. Τονίζοντας τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα για αύξηση της ανεργίας στο 11,3%, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι το γεγονός αποδεικνύει ότι το οικονομικό επιτελείο πάει τη χώρα από το κακό στο χειρότερα.

Ads

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τη στη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, ανέφερε ότι «Η κυβέρνηση, τους τελευταίους 6,5 μήνες, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της, ουσιαστικά πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται η Οικονομία, αλλά και η ίδια», ενώ έκανε λόγο για φούσκωμα στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας για το 2009 με χρήση «δημιουργικής λογιστικής.

Ο κ. Σταϊκούρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι παρουσίασε έλλειψη προετοιμασίας και σοβαρού επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθυστέρησε στη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού, με δυσμενείς συνέπειες για την οικονομία και ψήφισε Προϋπολογισμό για το 2010 που ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

Το ΚΚΕ, από την άλλη, έκανε λόγο για «κόκκινη γραμμή – αγωνιστικό τείχος στον όλεθρο που φέρνουν μαζί κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ μπορούν και πρέπει να υψώσουν τώρα οι εργαζόμενοι και ο λαός με τη μαζική συμμετοχή του στη 48ωρη απεργία 21 και 22 Απριλίου και στις συγκεντρώσεις που καλεί το ΠΑΜΕ».

Ads