Ένα ερωτηματολόγιο με το οποίο καλούνται να αποδείξουν την πίστη τους στα όσα πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα νέα μέλη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Το ερωτηματολόγιο βρέθηκε στον σκληρό δίσκο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και παρουσιάστηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής. 

Ads

Σύμφωνα με τη δικογραφία στη Δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που παρουσιάζει το 902.gr, oι ερωτήσεις και οι πιθανές απαντήσεις είναι ενδεικτικές του ρατσιστικού, ναζιστικού και εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Το μίσος της ΧΑ για τους Εβραίους, τους μετανάστες, τους Αλβανούς, η πίστη στα δικτατορικά καθεστώτα, αλλά και η «πολιτική δράση» (βλ. Τάγματα Εφόδου), αποκαλύπτονται μέσα από τις ερωτήσεις και τις πιθανές απαντήσεις που προτείνονται.

Για παράδειγμα, σε ερώτηση με θέμα «ποια πράξη θεωρείτε βαρύτερο ηθικό παράπτωμα» οι τρεις πιθανές απαντήσεις είναι: Διακίνηση ναρκωτικών, παιδεραστία και φυλετική μίξη, με τη διευκρίνιση «γάμος λευκής – μαύρου»!

Ακόμα, σε ερώτηση διατυπωμένη ως εξής: «γνωστοί από τη γειτονιά, σου λένε πως έχουν πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σου ζητούν να τους στηρίξεις μαζί με παιδιά από τα γραφεία. Τι κάνεις;», οι πιθανές απαντήσεις είναι: «Τους λες να καθαρίσουν μόνοι τους και πως δεν είμαστε μπράβοι», «Πιάνεις ιδιαιτέρως έναν εκ των εκπαιδευτών και του ζητάς να έρθει στην περιοχή σου με ομάδα συναγωνιστών να λύσουν το ζήτημα», «Συγκεντρώνεις ομάδα από συναγωνιστές με τους οποίους διατηρείς πιο στενή σχέση και αναλαμβάνεις δράση χωρίς να ενημερώσεις κάποιον ανώτερο», «Άλλο». «Δράση», δηλαδή Τάγματα Εφόδου της ΧΑ και «αρχή του αρχηγού», καθώς η δράση πρέπει να υπόκειται σε εντολές «άνωθεν», ιεραρχία.

Ads

Φυσικά στις ερωτήσεις στους πυρήνες υποδοχής, «εξετάζεται» η άποψη του νέου μέλους για το «που ανήκουν φυλετικά οι Αλβανοί», καθώς και για το «ποια από τις δυο στρατιωτικές περιόδους διακυβερνήσεως (Μεταξά ή Παπαδόπουλου) προσέφερε περισσότερο στην Ελλάδα και γιατί;». 

image

image

image

image

Πηγή: 902.gr