Με ένα παραληρηματικό βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube, ναζιστική οργάνωση που αυτοσυστήνεται ως «Μοναχολύκοι Ριζοσπαστικού Αυτόνομου Μαχητικού Εθνικοσοσιαλισμού», αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη της Νοταρά 26 στα Εξάρχεια όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. 

Ads

Η επίθεση είχε γίνει τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου στο κτίριο της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών, όπου στεγάζονται πάνω από 130 άνθρωποι οι οποίοι κινδύνευσαν. Στο εσωτερικό του κτιρίου προκλήθηκαν ζημιές. 

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο You Tube, σε λογαριασμό που ονομάζεται Greek Radical Nationalism (Ελληνικός Ακραίος Εθνικισμός) κυριαρχεί ο γεμάτος μίσος λόγος κατά των προσφύγων αλλά και οι απειλές ότι η οργάνωση θα επιτεθεί ξανά σε χώρους φιλοξενίας. Επίσης προβάλλονται πλάνα από την επίθεση αλλά και φωτογραφίες προσφύγων και μεταναστών. Στοχοποιούνται δε, αλλήλεγγυες στους πρόσφυγες οργανώσεις. 

Μεταξύ άλλων οι «Μοναχολύκοι Εθνικοσοσιαλισμού» δηλώνουν ότι απαιτούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα να εργαστούν σε δημόσια έργα και δημόσιους χώρους σε συνθήκες δουλείας.

Ads