Νέα βίντεο  ήρθαν στο φως στο δημοσιότητας λίγο πριν τη βύθιση του αλιευτικού που μετέφερε εκατοντάδες πρόσφυγες στην Πύλο.

Ads

Διαβάστε επίσης: Προσφυγικό ναυάγιο στην Πύλο: Πληθαίνουν τα ερωτήματα – Έως και 500 οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τον ΟΗΕ

Στα βίντεο που παρουσίασε το MEGA, καταγράφονται οι συνθήκες που επικρατούσαν πάνω στο πλοίο το οποίο φαίνεται ασφυκτικά γεμάτο με πολλά νεαρά άτομα και παιδιά ανάμεσα στους επιβαίνοντες. Πολλοί από αυτούς κάνουν τοσήμα της νίκης στην κάμερα.

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί λίγες στιγμές πριν το πλοίο βυθιστεί.

Με φωτογραφίες στα χέρια ψάχνουν τους ανθρώπους τους στη Μαλακάσα

Ads

Στο ΚΥΤ της Μαλακάσας μεταβαίνουν από το πρωί του Σαββάτου συγγενείς και φίλοι, κυρίως συριακής καταγωγής που διαμένουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Γερμανία και Νορβηγία, προκειμένου να μάθουν αν οι δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Στη Μαλακάσα βρίσκονται απο χθες, Παρασκευή (16/6), 71 επιζώντες της πολύνεκρης προσφυγικής τραγωδίας, με τους ασυνόδευτους ανηλίκους να έχουν ήδη μεταφερθεί σε δομή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Αθήνα.

Κρατώντας τις φωτογραφίες των οικείων τους στα χέρια, αφήνουν τα ονοματεπώνυμα στην άτυπη γραμματεία του camp, καθώς η είσοδος απαγορεύεται κατηγορηματικά.

Όλοι ζητούν να ενημερωθούν αν οι δικοί τους άνθρωποι ζουν ή αν νοσηλεύονται, όπως μεταδίδει από τη Μαλακάσα η ρεπόρτερ του tvxs Αγάπη Βαρούνη.