«Καταγράφηκε 100% από την κάμερα καταγραφής του περιπολικoύ πλωτού (ΠΠΛΣ) 920 η επιχείρηση του Λιμενικού μετά τον εντοπισμό του προσφυγικού αλιευτικού σκάφους» δηλώνει στο tvxs ανώτατος αξιωματικός του λιμενικού που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ads

Η δήλωση αυτή διαψεύδει τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Αλεξίου, ο οποίος είχε αναφέρει σε δηλώσεις του πως «οι κάμερες που χρησιμοποιούνται την ημέρα και οι κάμερες νύχτας, στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν επιχειρησιακά για να μπορούν να βλέπουν και δεν έχουν καταγράψει το συμβάν». Την άποψη αυτή δε, επανέλαβε σήμερα μιλώντας στο ATTICA TV.

Έτσι, επιβεβαιώνονται, παράλληλα, και οι τελευταίες πληροφορίες πως έχει κατατεθεί οπτικοακουστικό υλικό, μεταξύ άλλων, από την επιχείρηση του περιπολικού πλωτού 920.

Αυτή η αντίφαση έρχεται να προστεθεί στις υπόλοιπες που έχουν προκύψει από τη μέρα του ναυαγίου μέχρι σήμερα.

Ads

Μια ακόμα αντίφαση προκύπτει και στην απόσταση που (δεν) διήνυσε το αλιευτικό σκάφος.

Το λιμενικό αναφέρει ότι «από την ώρα του εντοπισμού του μέχρι τη βύθιση του διήνυσε συνολικά περί τα 30 ναυτικά μίλια», ωστόσο η απόσταση αυτή, με βάση και τα τελευταία ρεπορτάζ, στην πραγματικότητα είναι 3,3 μίλια. Το τελευταίο δείχνει ότι το αλιευτικό σκάφος, ήταν ακίνητο για πολλές ώρες.

Διαβάστε: Ναυάγιο στην Πύλο: Νέα «κενά» από τη νέα ανακοίνωση του Λιμενικού

Ο ανώτατος αξιωματικός ε.α., απαντώντας στο ερώτημα «από πού προκύπτουν τα 30 ναυτικά μίλια που αναφέρει το Λιμενικό στην ανακοίνωση του», είπε χαρακτηριστικά ότι «προκύπτει με τον ίδιο τρόπου που… προκύπτει “ότι δεν υπήρχαν κάμερες”, ενώ υπήρχαν, και τ’ ότι “δεν έχουμε δώσει σxοινί”, ενώ τελικά έχουμε δώσει».

Το Λιμενικό Σώμα, επομένως, συνεχίζει να μην δίνει τις απαιτούμενες απαντήσεις για το πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο, ενισχύοντας την άποψη ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες.

Σχολίασε, παράλληλα, ότι «όταν γίνεται κάτι, όλα τα στοιχεία μαζεύονται για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα. Ό,τι δεν παρουσιάζεις ή ό,τι κρύβεις είναι εις βάρος σου, δεν είναι καλό. (…)Βγες να πεις τι έγινε. Αυτή η ασάφεια με τα μπρος – πίσω έχουν δημιουργήσει μια άσχημη εικόνα».

Κατέληξε, μάλιστα, ότι σύντομα θα έρθουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία και θα υπάρχει πιο ακριβής εικόνα για το τι πραγματικά συνέβη σε σχέση με το πολύνεκρο προσφυγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης.