Άλλο ένα πτώμα εντοπίστηκε σήμερα Δευτέρα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου, κοντά στο σημείο του πολύνεκρου ναυαγίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 81. Νωρίς το απόγευμα είχαν εντοπιστεί άλλες δύο σοροί.

Ads

Οι σοροί περισυνελλέγησαν από σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν στην Καλαμάτα προκειμένου να διεξαχθεί νεκροψία – νεκροτομή.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του αλιευτικού σκάφους οι έρευνες συνεχίζονται από μία φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος του λιμενικού. Από τη βύθιση του αλιευτικού μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 μετανάστες.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 20 Ιουνίου, θα απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας οι εννέα συλληφθέντες που κατηγορούνται ως διακινητές.

Ads

Η προθεσμία δόθηκε λόγω των συμπληρωματικών καταθέσεων που έδωσαν χθες, Κυριακή (18/6), εννέα διασωθέντες του ναυαγίου, καθώς δικηγόροι της Νομικής Βοήθειας που έχουν οριστεί ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν επιπλέον χρόνο για να λάβουν γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Οι εννέα συλληφθέντες, όλοι αιγυπτιακής καταγωγής, αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας στις 10:00 το πρωί της Τρίτης.  Θα απολογηθούν ένας ένας και η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίς το απόγευμα.