Παρά την κατακραυγή που δέχθηκαν οι ιδιοκτήτες των beach bar τις προηγούμενες ημέρες και τους ελέγχους από το κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων, από χθες, Τετάρτη (9/8), τα ξημερώματα άρχισαν να τοποθετούν ξανά, παράνομα, ομπρέλες, ξαπλώστρες και κρεβάτια στις παραλίες της Νάξου.

Ads

Αυτό αναφέρουν, τουλάχιστον, σε αναρτήσεις τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέλη του κινήματος «Σώσε τις παραλίες της Νάξου», ενώ υπάρχει και αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό.

Τις προηγούμενες ημέρες οι ιδιοκτήτες είχαν σπεύσει να απομακρύνουν παράνομα τοποθετημένες ομπρέλες, ξαπλώστρες και κρεβάτια, λόγω των ελέγχων, ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, μόλις οι ελεγκτές αποχώρησαν, εκείνοι δεν έχασαν ευκαιρία και τα επανατοποθέτησαν.

Πολίτης αναφέρει σε ανάρτηση του, στα αγγλικά:

Ads

«Η μυστηριώδης επανεμφάνιση των κρεβατιών μέσα στη νύχτα. Ίχνη φορτηγών και τρακτέρ στην παραλία το πρωί μετά τους ελέγχους. Οι εικόνες δεν λένε ψέματα. Η φωτογραφία του φορτηγού ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δύο λήψεις στο έδαφος το επόμενο πρωί. Η λήψη από drone έγινε το επόμενο πρωί».

Σε άλλη ανάρτηση αναφέρεται:

«Ασυνείδητοι ξαναβάζουν έπιπλα παραλίας αφού ελέγχθηκαν. Μην απογοητευόμαστε. Τώρα πεισμώνουμε.
Έχουμε έρθει για να μείνουμε. Έχουμε ήδη νικήσει. Και μην ξεχνάμε ποτέ το ποτάμι δε γυρνάει πίσω.
Τα δικαιώματα των πολιτών, η ανάκτηση του δημοσίου χώρου και η προστασία του περιβάλλοντος στον τουριστικό μας τόπο είναι πλέον θέματα που ανοίξαμε και χάσκουν αποκαλύπτοντας το εύρος της δυσμενής εξέλιξης που είχαν τις τελευταίες δεκαετίες και το πρωτόγνωρο βάθος ανομίας.
Συνεχίζουμε τη δουλειά μας απτόητοι! Καταγράφουμε, επαγρυπνούμε, μιλάμε δημόσια, συντονιζόμαστε μέχρι κι ο τελευταίος Αξώτης να συστρατευθεί για το νησί μας.
Φωτό σήμερα ομάδα Naxos secret diamonds άρρωστος κέδρος στην αμμο με φώτα κι έπιπλα παραλίας και εστίασης».