Την πρόθεση του να προσφέρει στο Athens Pride την όποια αποζημίωση προκύψει από την fake φωτογραφία που διακινείται στο διαδίκτυο από ακροδεξιούς, γνωστοποίησε ο Νάσος Ηλιόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στον Δήμο Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη».

Ads

Πρόκειται για μία ψεύτικη φωτογραφία στην οποία ο Νάσος Ηλιόπουλος εμφανίζεται να κρατάει τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου πάνω στην οποία είναι γραμμένο το σύνθημα «της πατρίδα μου η σημαία έχει χρώμα παρδαλό». Όπως είπε, ο ίδιος στο Κόκκινο, η fake φωτογραφία διακινείται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυρίως από ακροδεξιούς που στόχο έχουν να τον συκοφαντήσουν. 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξήγησε ότι σκόπιμα χθες ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook την αληθινή φωτογραφία την οποία είχε βγάλει και είχε αναρτήσει ως δήλωση υποστήριξης του Check Point της Αθήνας το οποίο είχε δεχτεί εμπρηστική επίθεση.

Ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι η παραποιημένη φωτογραφία αναρτήθηκε και στην επίσημη σελίδα της ΔΑΚΕ στην ΕΤΕ/ΔΕΗ η οποία αν και στη συνέχεια τη διέγραψε, εντούτοις κανείς δεν του ζήτησε συγνώμη για τη συκοφαντία. Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι χθες κατέθεσε στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας για να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες. Όποια αποζημίωση προκύψει θα την διαθέσει στο Athens Pride.