Στη Βουλή μεταφέρεται τη Δευτέρα η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την υπόθεση του Noor 1. 

Ads

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει θέσει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με την επικοινωνία του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει διαδοχικά σε άλλες δυο επίκαιρες ερωτήσεις για τις καταγγελίες περί αντιθεσμικών παρεμβάσεων στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το «Noor One», καθώς και στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Ads

Διαβάστε επίσης: 

Συνέχεια στην πολιτική σύγκρουση

Σήμερα η πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίστηκε. 

Η ΝΔ απάντησε στις χθεσινές τοποθετήσεις του Μεγάρου Μαξίμου για την υπόθεση. Το Μέγαρο Μαξίμου, προκάλεσε τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ενώ ανέφερε:
 
«Περιμένουμε να μας πουν αν υπάρχει συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση του Noor 1 και τον οποίον θέλουν να υπερασπιστούν. Μέχρι τότε ας μη νομίζουν ότι θα καταφέρουν να κρυφτούν πίσω από «αποκαλυπτικά» πρωτοσέλιδα των συμφερόντων που στηρίζουν και κατ’ εντολήν των οποίων ενεργούν».

Η ΝΔ εξέδωσε σήμερα μια μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσπαθεί απεγνωσμένα να αλλάξει την ουσία του μείζονος πολιτικού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο». 

«Γιατί είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του. Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνουν χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσουν τις έκνομες συμπεριφορές τους. Είναι σαφές πλέον ότι δεν πρόκειται για αναγκαία συμμαχία, αλλά για πλήρη πολιτική, ηθική και αισθητική ταύτιση». 

Το Μαξίμου απάντησε άμεσα λέγοντας: «258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε. Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο».