Σε απόπειρα εκβιασμού και μεθόδευση οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο κτίριο, στο οποίο στεγάζεται η εφορία μεγάλου πλούτου, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. Μιλώντας στο «Mega» τόνισε ότι το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ από την διακοπή του ρεύματος.

Ads

Σύμφωνα με την εκτίμηση της Νάντιας Βαλαβάνη, εταιρείες που εδρεύουν εκεί απέφευγαν συστηματικά να πληρώνουν, θεωρώντας πως η ΔΕΗ δεν θα στερούσε το ρεύμα από ένα κτίριο, στο οποίο στεγάζονται τόσο νευραλγικές οικονομικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ εξαιτίας των ανεξόφλητων λογαριασμών «έκοψε» την παροχή ρεύματος στο κτίριο των 17 ορόφων. Στον 7ο όροφο στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο έχει αρμοδιότητα σε υποθέσεις όπως η λίστα Λαγκάρντ και τα εμβάσματα του εξωτερικού. Επίσης, στον 17ο όροφο εδρεύει η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η λειτουργία μιας γεννήτριας επαρκεί για να ανεβοκατεβαίνουν οι ανελκυστήρες, όχι όμως και για να κάνουν τη δουλειά τους, τόσο η εφορία, όσο και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, που αφορά την λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα του εξωτερικού και στον 17ο η εφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ads

Σύμφωνα με την Αυγή, μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης δυο εταιρείες – οφειλέτες με χρέη 2 και 1,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα έσπευσαν για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Ωστόσο, ελλείψει ρεύματος η ρύθμιση οφειλών δεν πραγματοποιήθηκε. 

Η Nάντια Βαλαβάνη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος, επειδή οι εταιρείες που στεγάζονται στο κτίριο έχουν οφειλές ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Όπως ενημέρωσε επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, για να διευθετηθεί το ζήτημα. Κάλεσε τον διαχειριστή του κτιρίου να καταβάλει όποιο ποσό έχει συγκεντρωθεί από τους οφειλέτες στη ΔΕΗ, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση. Προειδοποίησε με λήψη μέτρων, εάν ο διαχειριστής του κτιρίου δεν σπεύσει να διευθετήσει το θέμα.