«Ναι» στη συμμετοχής της Φινλανδίας στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας ψήφισε η Μεγάλη Επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας.

Ads

«Διανύσαμε πολύ δρόμο στη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μέλλον του ευρώ κινδύνευσε, αλλά τώρα έχουμε μία λύση και με αυτήν θα ζήσουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου μία μόλις μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής που κατέληξε σε συμφωνία, η Φινλανδία είχε απειλήσει με βέτο καθώς το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, διαφωνούσε κατηγορηματικά να δίνονται τα χρήματα των Φινλανδών φορολογουμένων σε προγράμματα βοήθειας προς τις χώρες της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι χαλάρωσε τη στάση του τελικά κι εξήγησε το περασμένο Σάββατο στο Bloomberg ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση ο κυβερνητικός συνασπισμός της Φινλανδίας κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ads