«Ναι» λέει η ΝΔ στην πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα. «Όλα στο φως», τόνιζαν πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ads

Θετική είναι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη στην πρόταση, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος πάντως καταλόγισε υστεροβουλία στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποβάλλει αυτήν την πρόταση για να χυθεί άπλετο φως, αλλά ως αντιπερισπασμό προς την πολιτική πραγματικότητα. «Εμείς, θα παλέψουμε για τη διαφάνεια και την αλήθεια, λέμε κανένας συμψηφισμός, αλλά εσείς φέρνετε τώρα εδώ την πρόταση αυτή, γιατί δεν έχετε τι να πείτε για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά -που σας βάζουν και το λοκ άουτ στο τραπέζι- για το αφορολόγητο. Πάτε στη διαφθορά επειδή σας βόλεψε η έντεχνη φυλάκιση του Τσοχατζόπουλου για την ύφεση και νομίζετε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξαναγράψετε παλιές ιστορίες» είπε ο Α. Λοβέρδος στην Ολομέλεια, όπου συζητείται επερώτηση της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

Το Ποτάμι ήταν το πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης που αντέδρασε θετικά. Νωρίτερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την εξής ανάρτηση στο twitter: «Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση».

Υπενθυμίζεται ότι, με κοινή πρότασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ– με πρώτον υπογράφοντα τον Αλέξη Τσίπρα- ζητούν συγκρότηση ειδικής επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για όλες τις δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή και αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο υπουργίας του Γιάννου Παπαντωνίου.

Εφόσον ΝΔ, Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη απάντησαν ότι θα πουν «ναι» στη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής φαίνεται πως είναι πλέον θέμα χρόνου να προσδιοριστεί η ημερομηνία διεξαγωγής της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια για τη λήψη απόφασης.