Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ζητά με επιστολή της η Ένωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος, με σκοπό να αναπτύξει τις θέσεις και τον προβληματισμό της για το μέλλον του θεσμού με την μετεξέλιξή του σε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνεται στο Σχέδιο Καλλικράτης.

Ads

Το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ που συνεδρίασε την Τετάρτη, με θέμα ημερησίας διάταξης «Προγραμματισμός Δράσης ενόψει του σχεδίου Καλλικράτης», αποφάσισε επίσης να να αποσταλεί ανάλογη επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, στην οποία, επιπρόσθετα, θα τεθούν και τα τρέχοντα επιτακτικά ζητήματα που αφορούν, πλέον την ίδια τη λειτουργία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, η ΕΝΑΕ ζητά να της αποσταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του Νομοσχεδίου για το Πρόγραμμα Καλλικράτης, πριν αυτό δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και να της παρασχεθεί εύλογο χρονικό διάστημα για τη μελέτη του και την υποβολή των προτάσεών της.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης, αποφασίστηκε επίσης η σύγκλιση, στις 15 Απριλίου 2010, στην Αθήνα, συνέλευσης όλων των Νομαρχών της χώρας, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Σχέδιο Καλλικράτης αλλά και τον προσδιορισμό του αγωνιστικού πλαισίου που θα ακολουθηθεί.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στην Αθήνα, στις 19 & 20 Απριλίου 2010, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Σχέδιο Καλλικράτης και τη διαμόρφωση των τελικών θέσεων του Β΄ Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ads