Να μην προχωρήσουν σε στάση πληρωμών προς το δημόσιο κάλεσε τους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης, που αντιδρούν στο μέτρο αύξησης του ΦΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, τονίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια «υπονομεύει τον αγώνα που δίνουμε όλοι και αφορά το μέλλον όλων μας».

Ads

«Καταβάλλουμε μια πρωτόγνωρη εθνική προσπάθεια για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Τα φαινόμενα ανομίας και όσοι τα προωθούν βλάπτουν την προσπάθεια αυτή», επισήμανε.

«Καλούμε όσους επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης μιλούν για στάση πληρωμών προς το δημόσιο, να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε όλοι και αφορά το μέλλον όλων μας», συνέχισε.

«Η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση θα εξελιχθεί σε τραγωδία για την οικονομία και την κυβέρνηση», εκτίμησε από την πλευρά της η Δημοκρατική Συμμαχία, συμπληρώνοντας ότι «τα έσοδα που ελπίζει γραφειοκρατικά να εισπράξει δεν θα εισπραχθούν, η φοροδιαφυγή θα οργιάσει και η αγορά θα γονατίσει, φέρνοντας νέα λουκέτα στον ιδιωτικό τομέα».

Ads

«Η κυβέρνηση θα είχε εξασφαλίσει τους οικονομικούς στόχους, αν είχε ήδη τολμήσει να προχωρήσει στις καταργήσεις δημόσιων οργανισμών που δεν χρειάζονται και περιόριζε τις πρωτογενείς δαπάνες του κράτους που αυξήθηκαν μέσα σε επτά μήνες κατά 5%», κατέληξε.