Ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (17/06), ζητά με αίτημά του προς τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κατόπιν συνεννόησης με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Θωμά Μάνο, να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα alphafm.gr, το αίτημα αναφέρεται στις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και ζημίες σε όλο το εύρος του δήμου Καστοριάς, όπου δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με μεγάλες επιπτώσεις και στις αγροτικές καλλιέργειες και, πλέον, υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η φετινή παραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας, όπου – μεταξύ άλλων – σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Διαβάστε επίσης: ΕΜΥ: Νέα πρόγνωση για την πορεία της κακοκαιρίας – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο

Ο δήμαρχος Καστοριάς, με το αίτημά του αυτό, ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των κατοίκων του δήμου και των περιουσιών τους, αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Ads

Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία του δήμου Καστοριάς με τη συνεργασία και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας επιχειρούν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, προκειμένου να αποκαθίστανται οι ζημίες στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.