Να φέρει στη Βουλή το επικαιροποιημένο μνημόνιο ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ, τονίζοντας πως «η επικαιροποίηση του μνημονίου της Κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ εγκαινιάζει νέα κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και του εισοδήματος των εργαζομένων».

Ads

Στη σχετική ανακοίνωση, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι το νέο «επικαιροποιημένο» μνημόνιο δεν είναι απλά εξειδίκευση του γνωστού μνημονίου αλλά προσθέτει νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που κάνουν ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για να γίνει ακόμη πιο φθηνή η εργατική δύναμη. Όλα αυτά τα μέτρα είναι μέτρα που επι δεκαετίες επεδίωκε η πλουτοκρατία, τα προγραμμάτιζε η ΕΕ και τα είχαν στα προγράμματα τους και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Τη στιγμή που το νέο επικαιροποιημένο μνημόνιο κλιμακώνει την επίθεση, η κυβέρνηση με μια ενορχηστρωμένη επιχείρηση επιδιώκει να καλλιεργήσει αυταπάτες στον λαό προβάλλοντας ότι δήθεν «οι θυσίες πιάνουν τόπο και αποδίδουν καρπούς», και ότι δεν θα παρθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του αρχικού μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ στην προσπάθεια της να διευκολυνθεί στην προώθηση των αντιλαϊκών μέτρων φρόντισε να παρακάμψει και αυτήν την Βουλή με την γνωστή κατάπτυστη τροπολογία που πραξικοπηματικά ψήφισε την επομένη μέρα, σε αντίθεση ακόμα και με το Σύνταγμα» καταλήγει το ΚΚΕ.

Ads