Παρέμβαση για την κατάληψη στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκανε σήμερα ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωάννης Σακελλάκος, ο οποίος με παραγγελία του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών ζήτησε να εφαρμοστούν τα νόμιμα μέτρα προκειμένου να ανοίξει η οδός Πανεπιστημίου, που παραμένει κλειστή εδώ και μία εβδομάδα από τους απολυμένους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής.

Ads

Ο κ. Σακελάκος ζητά από τους αστυνομικούς να πράξουν ό,τι απαιτείται, προκειμένου να αποχωρήσουν οι πρώην εργαζόμενοι της Ολυμπιακής ενώ ζητά εφόσον κριθεί σκόπιμο, η Αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις και να σχηματίζει δικογραφίες με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Οι απολυμένοι της Ολυμπιακής διαμαρτύρονται για την μη καταβολή των αποζημιώσεων τους και για τη μη τήρηση των συμφωνημένων για τις μετατάξεις των εργαζομένων, κατηγορώντας τον υφυπουργό Οικονομικών για εμπαιγμό.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, πραγματοποιεί από τις 12.30 και η ΑΔΕΔΥ.

Ads

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη και Κώστα Νικολάου επισκέφτηκαν τους πρώην εργαζόμενους της Ο.Α. Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε ότι: «Το ξεπούλημα της Ολυμπιακής από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στους ιδιώτες, η απόλυση 8.000 εργαζομένων της και η εξαπάτησή τους από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που αρνείται να εφαρμόσει το νόμο, με αποτέλεσμα να μην έχουν πάρει ούτε τις συντάξεις ούτε τις αποζημιώσεις απόλυσής τους, τους έχουν οδηγήσει στην απελπισία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απολυμένους της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και καλούμε την κυβέρνηση μετά από 8 ημέρες αγωνιστικής παρουσίας τους στο κέντρο της Αθήνας να συζητήσει επιτέλους μαζί τους και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα τους για την εφαρμογή των σχετικών νόμων».