Να μη ληφθεί υπόψη η τελευταία επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής για τη Siemens, Σ. Βαλυράκη, ζητά με έγγραφό του προς τους ανακριτές για την υπόθεση ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντες.

Ads

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε έγγραφο στο διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ι. Σακελλάκο, και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές, Μαρία Νικολακέα, Ι. Φιοράκη και Ν. Πιπιλίγκα, σχετικά με την επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της Siemens, Σήφη Bαλυράκη, (274/15.11.2010), που έχει ήδη διαβιβαστεί προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαρ. Καστανίδη, και τους Τέντε, Σακελλάκο, Νικολακέα, Φιοράκη, Πιπιλίγκα. Στο έγγραφο αυτό ο Βαλυράκης αναφέρει ότι η υπόθεση της Siemens είναι στο στάδιο της ανάκρισης και δεν έχουν ακόμα ασκηθεί συμπληρωματικές ποινικές διώξεις.

Ακόμα, στην ίδια επιστολή του ο Βαλυράκης αναφέρει: «Επειδή, η άμεση, χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση και κωλυσιεργία διαλεύκανση της υπόθεσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να διαφυλαχθεί και το ίδιο το κύρος και η αξιοπιστία αυτής».

Στο έγγραφό του ο κ. Τέντες αναφέρει:

«Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων “για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens στο σύνολό της” απηύθυνε και προς εσάς το υπ’ αριθμ. πρωτ. 274/15.11.10 έγγραφό του. Από το περιεχόμενο αυτού προκύπτει προσπάθεια του συντάκτη του να ασκήσει μη επιτρεπόμενο από το νόμο και αντίθετο προς τη συνταγματική αρχή της διακρίσεως των εξουσιών έλεγχο και εποπτεία επί δικαστικών αρχών υποδεικνύοντάς σας αναρμοδίως αυτονόητες ενέργειες αναγόμενες στα καθήκοντά σας. Σας παρακαλώ, επομένως, να μη λάβετε υπόψη σας το έγγραφο αυτό κατά το ως άνω περιεχόμενό του».

Ads