Την ανησυχία του εκφράζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης για την αύξηση των θανάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό, προβλέποντας μάλιστα νέα άνοδο του αριθμού των νεκρών.

Ads

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Τζανάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Με ανησυχεί ιδιαίτερα η αύξηση του αριθμού των νεκρών. Είχαμε πει ότι αυτή την εβδομάδα θα ήταν γύρω στους 260, όντως ήταν 271. Φοβάμαι ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεπεράσουμε τους 300, πλησιάζοντας τους 350», είπε ο κ. Τζανάκης.

Σε περίπτωση που επαληθευτεί στο χειρότερο μέγεθός της αυτή η εκτίμηση και την επόμενη Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοινώσει 350 νεκρούς για το 7ήμερο, ο μέσος ημερήσιος όρος θα κάνει νέο άλμα άνω του 29% σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Ο κ. Τζανάκης ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι «οι άνθρωποι που αρρωσταίνουν αυτή τη στιγμή και χάνουν τη ζωή τους είναι σε μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένοι, επίσης βαριά πάσχοντες από πολλά συνοδά νοσήματα που έχουν βλάψει ζωτικά όργανα (με καρδιακές ανεπάρκειες, νεφρικές ανεπάρκειες, αναπνευστικές ανεπάρκειες), όπως και άλλοι με πολύ μεγάλη ανοσοκαταστολή από φάρμακα για βαριές αρρώστιες. Για αυτούς τους ανθρώπους με την τόσο εύθραυστη υγεία, μια απλή ίωση, φτάνει για να δυσκολέψει την κατάσταση και να χάσουν τη ζωή τους».