Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία, καθώς «αν δεν είμαστε αυτοδύναμοι θα οδηγηθούμε σε αναγκαστικές κεντροαριστερές συμμαχίες και “δεξιές στροφές” και υποχωρήσεις», δηλώνει ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος αποκλείει κάθε διάλογο με την κυβέρνηση για το θέμα του χρέους. 

Ads

Σε συνέντευξή του στη Realnews, τονίζει ότι στην κυβέρνηση «δεν θέλουν να διαπραγματευτούν. Οι ηττημένοι δεν μπορούν να διαπραγματευθούν».

Ειδικά για  το κούρεμα του χρέους διερωτάται: «Πως είναι δυνατόν δύο χρόνια μετά το εγκληματικό PSI να συζητάμε ξανά για «κούρεμα»; Δεν είχαν γεμίσει τα μίντια από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι οριστικά λύθηκε το θέμα του χρέους; Θα απολογηθούν;».

Σημειώνοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αυτοδυναμία, επισημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει ανάγκη από ακόμα μία τάση, αλλά από ενίσχυση των λειτουργιών ενιαίου κόμματος».

Ads

Παράλληλα, αναφορικά με το αν η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει τους 180 για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Ν. Παππάς, εκτιμά πως «το βάρος της αποτυχίας της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε εκλογές πριν την προεδρική εκλογή».