Την τελευταία του εκπομπή έκανε σήμερα το πρωί ο Νίκος Ξυδάκης στο Κόκκινο, εξηγώντας στους ακροατές και τις ακροάτριες τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί.

Ads

«Επειδή ρωτάτε κι όλοι έχουν δικαίωμα να μάθουν, σ’αυτή τη μη φαντασιακή κοινότητα, γιατί αποχωρώ. Γιατί το ραδιόφωνο μπαίνει σε έναν άλλο κύκλο, για τον οποίο δεν ρωτήθηκα και δεν με αφορά» είπε.

Σχετικά με τις διαρροές στον τύπο ότι αποχωρεί επειδή θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές σχολίασε: «Μην ακούτε τις σαχλαμάρες και τις κακίες ότι φεύγω από το Κόκκινο για να βάλω υποψήφιος βουλευτής. Μερικοί από τους ανθρώπους της κοινότητας των αισθημάτων και των νοημάτων, είμασταν βουλευτές πολύ πριν εκλεγούμε. Και πολλοί ήμασταν υπουργοί, κομάντος, πεζοναύτες στη διακεκαυμένη ζώνη του 2015, 2016, 2017, 2018, 2019… Κι εσείς κι εγώ. Οι άνθρωποι δεν παρατάνε τις κοινότητες τους, τους φίλους τις δουλειές τους, για να εκμεταλλευτούν μια καρεκλίτσα. Είμαστε χορτάτοι από ιστορία και πάντα διψασμένοι για την επόμενη ιστορία».

Διευκρίνισε ότι η δημοσιογραφία για αυτόν δεν ήταν ποτέ σκαλοπάτι για κάτι άλλο. «Ήταν πάντα μια σκάλα, για τους ανθρώπους, για τον κόσμο, για εσάς…. Ήρθα σε αυτό το ραδιόφωνο σαν στρατιώτης όταν μου έδωσε την ευκαιρία ο Αλέξης Τσίπρας,με αίσθηση καθήκοντος  να εκτελέσω την αποστολή με τις υψηλότερες προδιαγραφές και απροϋπόθετα. Δουλέψαμε όλοι στο σκληρότερο περιβάλλον ανταγωνισμού. Και στρατιώτες και επαγγελματίες με παρελθόν και ένσημα. Αλλά κυρίως με παρόν που κρίνεται λογοδοτεί και κοιτάει στο μέλλον».

Τι υποστηρίζει η LEFT MEDIA ΑΕ

Από τη δική του μεριά, το ΔΣ της LEFT MEDIA ΑΕ σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το ζήτημα αναφέρει:

Ads

“Ένας κύκλος δύο ετών κλείνει για το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» με την αποχώρηση του Νίκου Ξυδάκη από τη διεύθυνση του σταθμού. Τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του στην ενδυνάμωση του ραδιοφώνου.

Η απόφασή του ωστόσο να σταματήσει την καθημερινή εκπομπή του, όχι μόνο δεν ζητήθηκε ποτέ από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά αντίθετα του είχε ζητηθεί να την συνεχίσει κανονικά, κάτι το οποίο ίσχυε μέχρι και σήμερα.

Τέλος, αναφορικά με την ανησυχία πολλών ακροατών και συντρόφων, ξεκαθαρίζουμε πως μοναδική μέριμνα του ΔΣ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως βασικού μετόχου, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του «Στο Κόκκινο», κορμός του οποίου παραμένουν οι εργαζόμενοί του, καθώς και η ενδυνάμωση της φωνής της Αριστεράς στα FM”.