Ελεύθερος αφέθηκε στις 15.30 της Δευτέρας 21 Μαρτίου από τις δικαστικές αρχές στη Μυτιλήνη, ο 76χρονος Νορβηγός φωτογράφος και σκηνοθέτης Knut Bry που κατηγορήθηκε για κατασκοπία.

Ads

► Διαβάστε επίσης: «Είμαστε όλοι κατάσκοποι»: Διεθνής συμπαράσταση στον Νορβηγό φωτογράφο

Ο φωτογράφος, ο οποίος είναι καρδιοπαθής, είχε συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη 16 Μαρτίου από άνδρα του Λιμενικού Σώματος επειδή φωτογράφιζε το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου εικονίζονταν μεταξύ των άλλων και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε για κατασκοπία και κρατήθηκε από τις Αρχές για πέντε μέρες, ενώ συνήγορος υπεράσπισης του ανέλαβε ο δικηγόρος Χάρης Πέτσικος.

Ωστόσο, μετά με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή ο Νορβηγός σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος, επιβάλλοντάς του περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα εγγύηση 4.000 ευρώ και υποχρέωση να ενημερώνει τις Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές κάθε φορά που έρχεται ή φεύγει από την Ελλάδα.

Ads

Σημειώνεται ότι η είδηση είχε διαδοθεί στα μεγαλύτερα δίκτυα του διεθνούς τύπου, ενώ Νορβηγοί συνάδελφοι, φίλοι και θαυμαστές του σκηνοθέτη συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Ελληνικής πρεσβείας στη Νορβηγία για να διαμαρτυρηθούν. Την ίδια στιγμή η σελίδα των υποστηρικτών του στο facebook γέμισε με μηνύματα συμπαράστασης.

► Διαβάστε επίσης: Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν για τη σύλληψη του Νορβηγού φωτογράφου στη Λέσβο