Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την εξουσιοδότηση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί την επίτευξη συμφωνίας – στη βάση της ελληνικής πρότασης – με τους δανειστές. Η διαδικασία αναμενόταν να ξεκινήσει στις 21.00, ωστόσο, καθυστέρησε καθώς η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, συγκάλεσε τη Διάσκεψη των Προέδρων. 

Ads

Η σύγκληση της Διάσκεψης έγινε για να αποφασιστεί η διαδικασία που θα ακολουθούσε η Ολομέλεια και να οριστεί η ώρα κατά την οποία θα ξεκινούσε η συζήτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμούσε η διαδικασία στην Ολομέλεια να ξεκινήσει μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις – Επιτροπών και Ολομέλειας – να μην γίνουν την ίδια ημέρα. 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να πρότεινε ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01, ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα. Άλλες πληροφορίες λένε ότι πρότεινε η συζήτηση να ξεκινήσει στις 06.00 το πρωί κάτι που δεν δέχτηκε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ads