Επίθεση κατά της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, της κυβέρνησης αλλά και της Αττικό Μετρό για τον σταθμό της Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος της πόλης και μέλος της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνάντηση μελών της Κίνησης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών ενημέρωσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την κατάσταση γύρω από τον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης, ενόψει και  της έναρξης της εκδίκασης των τριών προσφύγων που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ κατά της απόφασης για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στον σταθμό της Βενιζέλου.

«Ενημερώσαμε τον κ. Τσίπρα για το θέμα των ευρημάτων στον σταθμό της Βενιζέλου. Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Οι παρανομίες που έχουν γίνει από την Αττικό Μετρό και προφανώς και από την κυβέρνηση είναι ξεκάθαρες. Εκείνο το οποίο είναι πια και προκλητικό είναι ότι πήγε η κα Μενδώνη και είδε την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την κίνηση αυτή: «Ακόμη και ξαδέρφη της να ήταν και να ήθελαν να πιούνε έναν καφέ, είναι θεσμικά απαράδεκτο ενόψει της Συνεδρίασης του ΣτΕ  να πάει η υπουργός να δει την πρόεδρο του Συμβουλίου», είπε ο κ. Μπουτάρης καλώντας την υπουργό Πολιτισμού να δώσει εξηγήσεις για τη συνάντηση αυτή.

«Εντελώς βάσιμα τα νομικά μας επιχειρήματα»

Ads

Την αισιοδοξία του ενόψει της εκδίκασης των τριών προσφύγων που έχουν κατατεθεί στο ΣτΕ εξέφρασε ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, Φωκίων Δεληγιάννης.

«Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών εκφράζουμε μια βαθιά αισιοδοξία για το αποτέλεσμα γιατί πιστεύουμε ότι τα νομικά μας επιχειρήματα είναι εντελώς βάσιμα και έχουν όλα τα μέσα για να αποδείξουν τη βασιμότητά τους», σημείωσε ο κ. Δεληγιάννης και πρόσθεσε πως η Κίνηση Πολιτών εκτιμά πως με νομικά κριτήρια, «η υπόθεση θα ευοδωθεί προς όφελος των αρχαιοτήτων».

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία διοίκησης της ΔΕΘ, στο περιθώριο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της Κίνησης Πολιτών αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος.