Σε κακή ψυχολογική κατάσταση παραμένει ο 15χρονος μαθητής, θύμα άγριου μπούλινγκ από συμμαθητές του στο Αρσάκειο, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση το σχολείο έβγαλε ανακοίνωση τρεις μέρες μετά, προκαλώντας τις εύλογες αντιδράσεις της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. 

«Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει το σχολείο με τις δικές τους ενέργειες. Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη, θα με ενδιέφερε αν έβλεπα ότι είναι ένα οργανωμένο σχολείο που ενδιαφέρεται για την προστασία των μαθητών του και που του ξέφυγε ένα περιστατικό. Εάν ήταν ένα μεμονωμένο, θα ήμουν και μαζί τους» σημείωσε μιλώντας στο Mega.

«Όταν πήγαμε στο σχολείο για να μας ενημερώσουν για την έναρξη των διαδικασιών μας είπαν ότι λυπούνται. Αλλά τι να το κάνουμε ότι λυπούνται. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη».

Ads

Η ίδια ανέφερε ότι γιος της δεν ήθελε να πάει στην αστυνομία. «Ο ίδιος έλεγε “όχι μαμά σε παρακαλώ”. Του είπα δεν υπάρχει τώρα είναι πόλεμος. Θα πάμε. Μέχρι τώρα δίναμε μικρές μάχες, τώρα πάμε σε πόλεμο. Δεν παίζω με τη ζωή σου».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, μιλώντας επίσης στο Mega, είπε πως θα αναζητήσει ευθύνες «στους ανθρώπους που εποπτεύουν τη μαθητική και κοινωνική ζωή αυτών των παιδιών (γονείς και κηδεμόνες) όπως και οπωσδήποτε θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες στο σχολικό περιβάλλον, όπου μέσα από τον κανονισμό προβλέπονται σαφείς δυνατότητες εξασφάλισης της ασφάλειας των παιδιών».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα κινηθεί νομικά εναντίον των ανήλικων μαθητών, που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο και αφέθησαν ελεύθεροι έπειτα από συστάσεις.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το πρωί της περασμένης Παρασκευής έξι 15χρονοι, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι, έδεσαν έναν 15χρονο σε μια καρέκλα με πετονιά γύρω από το λαιμό και άρχισαν να τον κοροϊδεύουν και να γελούν εις βάρος του.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια του διαλείμματος μέσα στη σχολική αίθουσα, ενώ στην τάξη βρίσκονταν και άλλα παιδιά που παρακολουθούσαν το περιστατικό.

Μόλις το παιδί επέστρεψε σπίτι του, η μητέρα του είδε τα σημάδια στο λαιμό και ακολούθως έκανε μήνυση στην αστυνομία.

Το Σάββατο (01/04) συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από αστυνομικούς της Προστασίας Ανηλίκων, τέσσερις 15χρονοι κατηγορούμενοι για εξύβριση κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη βία κατά συναυτουργία.

Εκτός των τεσσάρων ανηλίκων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα δύο 15χρονων, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν στα χρονικά όρια ισχύος της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι έξι 15χρονοι προέβησαν στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις σε βάρος συνομήλικου τους, την Παρασκευή (31/3) το πρωί εντός ιδιωτικού σχολικού συγκροτήματος της Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.