Το γύρο της διαδικτύου κάνει η καταγγελία του 19χρονου σπουδαστή, ο οποίος αναφέρει ότι δεχόταν από απειλές, ύβρεις μέχρι και βασανιστήρια με καυτό λάδι από τον υπεύθυνο της κουζίνας εστιατορίου στην Κέρκυρα, όπου πραγματοποιούσε την πρακτική του άσκηση.

Ads

Το εν λόγω εστιατόριο ανήκει στον γνωστό σεφ, Εκτορα Μποτρίνι, ο οποίος θέλησε να δώσει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο γνωστός σεφ υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».

Πάντως, ο νεαρός δεν κατήγγειλε μόνο αυτά. Όπως δήλωσε, αυτός και οι συνάδελφοί του υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι’ αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημείωνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας». 

Από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σ. Πελάης, όσο και το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας κάνουν λόγο για καθεστώς εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας στο χώρο του επισιτισμού και του τουρισμού.

Ads