Αφού χαρακτήρισε «διχαστικό» θέμα τη δολοφονία Λαμπράκη με αφορμή ανάρτηση της Επιτροπής 2021 για την επέτειο της δολοφονίας Λαμπράκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, επανήλθε στο θέμα, με αδιανόητες δηλώσεις, μνημείο ιστορικού αναθεωρητισμού, τις οποίες – προφανώς για να μην αναλάβει την ευθύνη των όσων λέει – απέδωσε σε… «διενέξεις στα οικογενειακά τραπέζια». 

Ads

Συνεχίζοντας το πολιτικό παιχνίδι που έχει ξεκινήσει με αφορμή τις δράσεις της Επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος – «οι Έλληνες θέλουν Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη και Ιησού Χριστό», δήλωσε χαρακτηριστικά – αυτή τη φορά έφτασε να αμφισβητήσει, πάντα στηριζόμενος στα οικογενειακά τραπέζια, τους δράστες της δολοφονίας Λαμπράκη. 

«Ήταν ο Γκοτζαμάνης; Τι δουλειά είχε εκεί το τρίκυκλο; Ήταν το παρακράτος της Δεξιάς; Μήπως τους τον έδωσε το ΚΚΕ;», δήλωσε. Όλα αυτά για την δολοφονία για την οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ιδρυτής της παράταξης στην οποία ανήκει ο βουλευτής είχε δηλώσει: 

«Κατά την διάρκειαν της ομιλίας του συνεκεντρώθησαν εις τον δρόμον εξτρεμιστικά στοιχεία της δεξιάς με πρόθεσιν να τον αποδοκιμάσουν. Φαίνεται ότι μεταξύ αυτών υπήρχον και μερικοί οργανωμένοι, που είχαν ως σκοπόν, όχι να δολοφονήσουν, αλλά να «στραπατσάρουν», όπως έλεγαν, τον Λαμπράκην και να δημιουργήσουν σύγχυσιν μεταξύ των κομμουνιστών. Φαίνεται δε, επίσης, ότι ορισμένα αστυνομικά όργανα ηνέχθησαν τα σχέδια αυτά, πιστεύοντας ότι με τον τρόπον αυτόν εκπληρούν την αντικομμουνιστικήν αποστολήν των».

Από το Μαξίμου δεν φαίνεται να ενοχλούνται για όσα λέει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος που εξάλλου δεσμεύεται ότι δεν θα αφήσει τις έριδες και τον διχασμό να χαλάσουν ό,τι κατάφερε ο ενωτικός πρωθυπουργός. 

Ads