Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος υπερασπίστηκε τη σκοταδιστική καμπάνια στο μετρό κατά της άμβλωσης, τάχθηκε κατά του κατεβάσματός της με υπουργική απόφαση υπό την πίεση της κοινωνικής κατακραυγής και επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ γιατί όπως λέει ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα» ο Κ, Μπογδάνος διαφώνησε με την απόφαση του υπουργείου Μεταφορών να κατέβουν οι αφίσες για την καμπάνια «Αφήστε με να Ζήσω». Ο ίδιος τόνισε ότι θα έπρεπε να κατέβουν στην περίπτωση που «διέδιδαν ψέματα, εάν παρανομούσαν ή προέτρεπαν σε παρανομία, εάν το περιεχόμενό τους ήταν υπερβολικά γραφικό ή εάν η εταιρεία επικαλείτο πολιτική ενάντια στη φιλοξενία κοινωνικών μηνυμάτων, που ίσως κρίνονταν αμφιλεγόμενα. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει».

Συμπλήρωσε ότι «έγινε εσφαλμένη ανάγνωση της καμπάνιας» καθώς «κανείς δεν συζητά ή θέτει υπό αίρεση το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Δεν είναι καν αυτό το περιεχόμενο του μηνύματος που τελικά λογοκρίθηκε. Η εκστρατεία τοποθετείται υπέρ της μη άσκησης ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται. Γιατί αυτό το πράγμα περιορίζεται και κατεβαίνει;».

Ο παραπάνω ισχυρισμός, ωστόσο, αποτελεί λογικό άλμα, αφού, με το να προτείνεται η «μη άσκηση ενός δικαιώματος που δεν αμφισβητείται», στην πράξη αμφισβητείται και υπονομεύεται ευθέως αυτό το δικαίωμα, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είναι και θεσμικά κατοχυρωμένο.

Ads

Σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι ταυτίστηκε με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: «Καρμπόν οι δηλώσεις τους. Ο ένας μίλησε για προπαγάνδα, ο δεύτερος για παραπληροφόρηση. Δεν μου αρέσει όταν πρόεδρος δημόσιου φορέα συγκοινωνίας αναπαράγει σχεδόν επί λέξει τη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ».

«Άδειασμα» από Πέτσα

Λίγο αργότερα πάντως,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «άδειασε» τόσο στον πρόεδρο της ΣΤΑΣΥ, όσο και, εμμέσως πλην σαφώς, τον Μποδάνο. Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ είπε πως «δεν έδειξε εγρήγορση, δεν αξιολόγησε το ζήτημα όπως θα έπρεπε και γι’ αυτό ελέγχεται».

Πρόσθεσε ότι «οι καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία».