Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατηγορώντας την πως χειραγωγεί την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ σε «ανησυχητικό και πρωτοφανή βαθμό».

Ads

Το πρώην μέλος της ΚΟ της ΝΔ και νυν ανεξάρτητος βουλευτής έκανε λόγο για καθεστωτικές συμπεριφορές, επισημαίνοντας πως έχει να κληθεί σε τηλεοπτική εκπομπή από τη μέρα που διαγράφηκε από το κυβερνών κόμμα.

«Χειραγωγεί η κυβέρνηση την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ;» διερωτήθηκε για να απαντήσει: «Ναι, δυστυχώς σε πρωτοφανή και ανησυχητικό βαθμό».

Υποστήριξε ότι η λίστα Πέτσα δεν αποτελεί την αιτία της «ολοκληρωτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης στο τοπίο των ΜΜΕ», εκτιμώντας όμως παράλληλα ότι τα κρατικά κονδύλια που διοχετεύθηκαν στα Μέσα συνέβαλλαν μεν στην εκδήλωση του φαινομένου, «αλλά όχι καταλυτικά».

Ads

Υπενθύμισε ότι για «λόγους ηθικής» ζήτησε να εξαιρεθεί το meaculpa.gr από την καμπάνια κατά του κορονοϊού και έψεξε την πλειοψηφία τόσο για τη μη κλήση των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών όσο και για τη μη διαβίβαση των στοιχείων που ζητήθηκαν στην Εξεταστική. «Δεν είναι λόγω της λίστας Πέτσα που δεν με έχει καλέσει ούτε μια φορά ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας από τη μέρα που διαγράφηκα από την Κ.Ο. της ΝΔ» σημείωσε και έκανε λόγο για «ένα σύστημα βαθύτερο, ευρύτερο και αυτοματοποιημένο».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε την κατρακύλα της χώρας στους δείκτες για την ελευθερία του Τύπου και διαπίστωσε πως προκύπτουν ευθύνες για τα υπό διερεύνηση ζητήματα της Επιτροπή, αλλά όχι ποινικές.

«Τουλάχιστον, η αριστερά έχει τον καθεστωτισμό στο DNA της, εμείς δεν έχουμε δικαιολογία», υποστήριξε κλείνοντας την ομιλία του ο Κ. Μπογδάνος.