Ρατσιστική χαρακτηρίζει την ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ασκεί για άλλη μια φορά  μετά τη διαγραφή του  κριτική στη ΝΔ.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), δημοσίευσε στο Facebook ένα σκίτσο που απεικονίζει την Παναγία και τον Ιωσήφ και αφορά την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Η ανάρτησή του προκάλεσε την αντίδραση της Εκκλησίας. «Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών», τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

«Χλεύασε την Παναγία παραμονή Χριστουγέννων με μια ρατσιστική ανάρτηση που προσβάλλει όσους αποστολή του είναι να πείσει, αλλά η κυβέρνηση τον κρατά στη θέση του εκπροσώπου της χώρας σε διεθνείς οργανισμούς υγείας. Μη διαμαρτύρεστε, νεοδημοκράτες συνάδελφοι. Αυτή είναι πια η ΝΔ» έγραψε αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο twitter.

Ads

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου