Βήμα και φωνή στη σκηνή όπου εμφανίζεται έδωσε η Νατάσσα Μποφίλιου στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, διακόπτοντας το πρόγραμμά της και συμμετέχοντας στην ενημερωτική διαμαρτυρία.

Ads

Ειδικότερα, στις 23 Μαρτίου μέλη του Επιτροπής Αλληλεγγύης για τη 12χρονη στον Κολωνό ανέβηκαν στη σκηνή, με την δημοφιλή τραγουδίστρια να δηλώνει, με την παραμονή της στη σκηνή, τη στήριξή της τόσο στο παιδί όσο και στα αιτήματα του κινήματος συμπαράστασης.

Η επιτροπή άνοιξε πανό που έλεγε «Καμία ανοχή στα κυκλώματα trafficking, παιδοβιαστών και στο κράτος που τα συγκαλύπτει» ενώ διαβάστηκε και ένα κείμενο αλληλεγγύης.

Μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης ανέφερε πως η πρόταση προκάλεσε δικαιολογημένα, μεγάλη κοινωνική αντίδραση. Πάνω απ’ όλα προκάλεσε το ερώτημα, πώς είναι δυνατό η συνεύρεση με ένα 11χρονο -τότε- παιδί να μην θεωρείται βιασμός θέτοντας στο στόχαστρο τη μητέρα της 12χρονης.

Ads

«Η πεποίθησή μας σε ό,τι αφορά τη μητέρα της 12χρονης, είναι ότι πρόκειται για μία γυναίκα που πάλευε να συντηρήσει μία πολυμελή οικογένεια και έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την καλύτερη διαβίωση των παιδιών και την εκπαίδευσή τους, χωρίς να λαμβάνει υποστήριξη από καμία κοινωνική δομή και αρμόδια αρχή.

Καλούμε την κοινωνία σε επαγρύπνηση για την απόφαση του δικαστηρίου, για να μην υπάρξει άλλη μία συγκάλυψη.

Απαιτούμε να δικαιωθεί η 12χρονη, να μην μετατραπούν τα θύματα σε θύτες, να μην κατασκευαστεί η ενοχή της μητέρας της ανήλικης επιζήσασας.

Καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης», συμπλήρωσε στη συνέχεια.