Την παλαιά εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών και την σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών Θεσσαλονίκης έκλεισαν, από τις 17.00, οι κάτοικοι της Αμφίκλειας, διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη».

Ads

Ειδικότερα, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί έδρα, σύμφωνα με το νέο σχέδιο «Καλλικράτη», του νέου δήμου της δυτικής Λωκρίδας, έχει προσδιοριστεί η Τιθωρέα και όχι η Αμφίκλεια.

Οι κάτοικοι έχουν εμποδίσει τη διέλευση τρένων, ενώ Ι.Χ και νταλίκες έχουν σταθμεύσει κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού. Η τροχαία βρίσκεται στο σημείο και επιχειρεί να οδηγήσει τους οδηγούς σε παράδρομου. Η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων επισημαίνει ότι η κινητοποίηση θα συνεχιστεί μέχρι τις 20.00.

Επιπλέον, την Τρίτη 25/05, οι κάτοικοι θα μισθώσουν λεωφορεία και Ι.Χ. ώστε να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην Αθήνα, έξω από τη Βουλή.

Ads

Μπλόκο από κατοίκους για τον «Καλλικράτη» έχει στηθεί και στην εθνική Αθηνών Πατρών, στο ύψος της Ακράτας, και στα δύο ρεύματα. Η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία απο τον κόμβο Καλαβρύτων, έως το Δερβένι Κορίνθιας και αντίστροφα.