Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν οι ναυτεργάτες από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, μπλοκάροντας δρομολόγια που εκτελούνται από έξι ναυτιλιακές εταιρείες. Αίτημά τους είναι η καταβολή δεδουλευμένων έως και επτά μηνών.

Ads

Συγκεκριμένα δεν έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ ναυτεργάτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από τον καταπέλτη επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου που πραγματοποιεί δρομολόγιο για την Αίγινα και δεν επιτρέπουν την επιβίβαση επιβατών. Έξω από το πλοίο βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες επιβάτες.
 
Στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις του λιμενικού.
 
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε στείλει εδώ και καιρό επιστολή προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ΣΕΕΝ, ζητώντας οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση των δεδουλευμένων, αλλιώς θα προχωρούσε σε συνδικαλιστική παρέμβαση στα πλοία.
 
Εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, έχει ζητήσει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος.
 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Νταλακογιώργος διεμήνυσε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την εξόφληση των οφειλομένων στους ναυτικούς από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.
 
«Θα πρέπει να δούμε εξοφλητικούς λογαριασμούς που αποδεικνύουν ότι έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως ότι έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από μία – δύο εταιρείες. Σύμφωνα με τον κ. Νταλακογιώργο, η καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων σε ορισμένες εταιρείες φτάνει και τους επτά μήνες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους ακτοπλόους είχε ζητήσει από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των δεδουλευμένων των ναυτικών. Ο κ. Μουσουρούλης έχει δηλώσει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το υπουργείο αντιλαμβάνεται ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρείες διανύουν μια δύσκολη περίοδο, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι.