Σε τετράωρο μπλόκο του Τελωνείου της Νίκης στη Φλώρινα, για τη διέλευση φορτηγών από και προς την Βόρεια Μακεδονία, προχώρησαν στις 13.00 το μεσημέρι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Ads

Το βράδυ της Πέμπτης (8/2), το μπλόκο στο Τελωνείο της Νίκης ενισχύθηκε με δεκάδες τρακτέρ σε μια προσπάθεια των αγροτών και κτηνοτρόφων να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Από τα σύνορα της Νίκης διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες φορτηγά, με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας, που μεταφέρουν λιγνίτη από τα ορυχεία της Αχλάδας στη Φλώρινα στις τρεις μονάδες του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού που λειτουργεί 15 χλμ από τα σύνορα, στην πολη Μπίτολα.

Σημειώνεται ότι δεν παρατηρούνται ουρές φορτηγών, καθώς από την πλευρά της Ελλάδας η Αστυνομία έχει ακινητοποιήσει τα φορτηγά σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων πριν από τα σύνορα, ενώ από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας οι αρχές έχουν προχωρήσει στην ακινητοποίησή τους σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Ads

Νωρίτερα, σε συμβολικό δίωρο αποκλεισμό του τελωνείου Κιλκίς που εδρεύει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Μεταλλικού επί του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής. Παρατάσσοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους οχήματα έβαλαν φρένο στη διέλευση φορτηγών και τον εκτελωνισμό εμπορευμάτων.