Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, προχωρώντας σε επ’ αόριστον κλείσιμο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, ενώ στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι την ερχόμενη Τρίτη θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους στις 18:30.

Ads

Πέραν του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, την ίδια ημέρα αποφασίστηκε τα μπλόκα που είναι μακριά από την Αθήνα να πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς λιμανιών και τελωνείων, ενώ μέχρι τότε η πολύμορφη δράση των αγροτών σε διάφορα κομβικά σημεία της χώρας θα συνεχιστεί.

«Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί τα βασικά μας αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί», δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και πρόσθεσε ότι «υπάρχει δυνατότητα μέσα από την κλιμάκωση της κινητοποίησης να έχουμε λύσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων».

Σε απάντηση του «όχι» εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και της πρότασης για κάθοδο χωρίς τρακτέρ, ο κ. Μαρούδας είπε ότι πρέπει να υπάρχουν τρακτέρ καθώς «είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους, αυτή είναι η απόφασή μας». Σημειώνεται ότι η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Ads

Στο τελωνείο της Νίκης, στη Φλώρινα, συνεχίζεται ο συμβολικός αποκλεισμός κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

Επίσης αγρότες της Θεσπρωτίας απέκλεισαν το βράδυ της Παρασκευής το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έχοντας συμπαράσταση και από τους αγρότες των Ιωαννίνων.

Χθες, Παρασκευή (16/2), πραγματοποιήθηκε νέος συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στο ύψος του μπλόκου του κόμβου Αγίου Γεωργίου, ενώ για σήμερα, Σάββατο 17/2, έχει προγραμματιστεί στο χώρο, παρουσία εργατικών συνδικάτων και άλλων λαϊκών φορέων.

Μέχρι την Τρίτη θα συνεχιστούν οι αποκλεισμοί της εθνικής οδού, ενώ αναμένονται και άλλες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις. «Δεν υποχωρούμε, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, θα φτάσουμε δυναμικά και ως την Αθήνα», διαμηνύουν.