Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας με δηλώσεις του αποκάλυψε ότι μέσα στο Φεβρουάριο το ΣΕΗ αναμένεται να αποφασίσει τη διαγραφή του Παύλου Χαϊκάλη, του Πέτρου Φιλιππίδη και του Γιώργου Κιμούλη. Παράλληλα, τοποθετήθηκε σχετικά με την επερχόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας ότι «Θα ακούσουμε πράγματα για τον Δημήτρη Λιγνάδη που θα μας στεναχωρήσουν».

Ads

Ο κ. Μπιμπίλας, αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε σχετικά με τους τρεις ηθοποιούς ότι «το Πειθαρχικό έχει ήδη αποφασίσει την πρόταση του και τις επόμενες ημέρες ο φάκελος αναμένεται να κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο», ενώ τόνισε ότι «Η τελευταία πράξη για να ολοκληρωθεί η διαγραφή τους είναι να ψηφίσει η γενική συνέλευση».

Σημειώνεται ότι οι δύο ηθοποιοί που δεν βρίσκονται στη φυλακή, ο Χαϊκάλης και ο Κιμούλης, έχουν δικαίωμα να δώσουν το «παρών» στη συνέλευση. Ωστόσο, δεν αναμένεται να συμβεί κάτι τέτοιο.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, σημείωσε ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και καθυστέρησε επειδή κατέθεσαν πολλοί μάρτυρες τόσο υπέρ των τριών ηθοποιών, όσο και κατά.

Ads

«Επίσης, το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποτελείται από συναδέλφους ηθοποιούς, που έχουν γυρίσματα και παραστάσεις. Ως εκ τούτου η έλλειψη χρόνου βάζει “εμπόδια”», τόνισε.

Τέλος, εξήγησε επι της διαδικασίας ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ θα πάρει τον φάκελο από το Πειθαρχικό, θα δούμε τι προτείνει και ακολούθως θα προκηρύξουμε τη γενική συνέλευση, η οποία θα ψηφίσει και θα αποφασίσει την πρόταση που θα έχει κάνει το Πειθαρχικό. Οι προτάσεις του Πειθαρχικού πρέπει να περάσουν από το Διοικητικό για να πάνε στη γενική συνέλευση».

«Θα ακούσουμε πράγματα για τον Δημήτρη Λιγνάδη που θα μας στεναχωρήσουν»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στην συνέχεια μίλησε στην τηλεόραση του ALPHA για την επερχόμενη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και υπογράμμισε τα εξής:

«Μας περιμένουν “μαύρες” μέρες, αυτό έχω να πω. Θα ακούσουμε πράγματα που θα μας στεναχωρήσουν, θα βλέπουμε ανθρώπους να παρελαύνουν, για μένα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όλος αυτός ο ζόφος που θα βγει πάλι στο φως. Εσείς θα ασχολείστε νύχτα μέρα, οι εφημερίδες θα γράφουν, δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο για εμάς. Η αλήθεια πρέπει να βγει και το δίκαιο να αποδοθεί. Δεν είμαι Θεός για να ξέρω τι γίνεται, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας».