Στα όσα είπε ο Δημήτρης Καμμένος για οικονομικά ανταλλάγματα σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τη συζήτηση πρότασης μομφής για τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ads

Μιλώντας στον Σκάι ο Π. Σγουρίδης είπε χαρακτηριστικά: «Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα σε πηγαδάκι της κοινοβουλευτικής ομάδας πριν αρχίσει η συνεδρίαση, χωρίς τον Πρόεδρο και χωρίς άλλους βουλευτές συζητήθηκε η πρόταση μομφής και το θέμα αυτό δεν τέθηκε στη συνεδρίαση».

Ερωτηθείς αν όντως ειπώθηκε από κάποιους βουλευτές «να προχωρήσουμε γιατί θα μας δώσουν το χρέος, θα μας δώσουν τον ΕΝΦΙΑ» ο Π. Σγουρίδης απάντησε ότι «το ζήτημα του να σταθμίσουμε τη στάση ευθύνης μας το κάναμε μέσα από διάφορα ζητήματα που τέθηκαν. Ειπώθηκαν και αυτά, αλλά όμως μπήκαν όλα σε μια ζυγαριά και αποδεικνύεται ότι η στάση μας είναι μια στάση ευθύνης».

«Φυσικά συζητήθηκαν αυτά και μπήκαν σε μία ζυγαριά, αλλά όχι το θέμα της πρότασης μομφής στον Κοτζιά. Ξεκάθαρα πράγματα» επανέλαβε.