Η μεταγραφή του Σπύρου Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ αποδείχθηκε μόνο η αρχή, καθώς σήμερα ακολούθησαν εκείνες της Ελευθερίας Φτακλάκη αλλά και του Απόστολου Σπυρόπουλου,  γιού του ιστορικού στελέχους του κόμματος, Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Ads

Παράλληλα, αναμένονται και άλλες μετακινήσεις μεσαίων στελεχών  το επόμενο διάστημα για να δημιουργηθεί η εντύπωση διεύρυνσης του κυβερνώντος κόμματος με άνοιγμα στο κέντρο, αλλά επίσης για να πιεστεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Σπυρόπουλος είχε αποχωρήσει πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές για την ηγεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ευδοκίμησε η υποψηφιότητά του στην Αρκαδία λόγω βέτο του βουλευτή Οδ. Κωνσταντινόπουλου και με αφορμή αυτό δημιουργήθηκαν παρεξηγήσεις με τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ ο ίδιος ο Απόστολος Σπυρόπουλος είχε σπεύσει να εγκωμιάσει δημόσια τον Κ. Μητσοτάκη

Από τη μεριά του, ο Σπ. Καρανικόλας δεν θα είναι υποψήφιος σε κάποια περιφέρεια, μπορεί όμως να συμπεριληφθεί σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και θα παίξει ρόλο στην επικοινωνιακή ομάδα  υπό τον Ν. Ρωμανό.

Ads

Το “προξενιό” του το έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, έχει προσωπική σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το τατουάζ “ΚΙΝΑΛ” στο χέρι του ήταν με χένα και έσβησε, έχει καλές σχέσεις με πολλά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έδωσε σκληρούς αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνες την περίοδο 2015-2019 όπως θύμισε ο Αρης Πορτοσάλτε στον ρ/σ ΣΚΑΪ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες μεταγραφές όπως βεβαιώνουν πηγές της ΝΔ, που δεν ανησυχούν για ρήξη των σχέσεων με την Χαριλάου Τρικούπη, καθώς θεωρούν μη αναστρέψιμη τη σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το τελευταίο διάστημα έχουν σταματήσει οι επιθέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου στον Ν. Ανδρουλάκη που επίσης δείχνει διαλλακτικός απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη. Παρόλα αυτά, η προσπάθεια άλωσης του κόμματός του από τη ΝΔ θα συνεχιστεί με το βλέμμα στις κάλπες.

Από την πλευρά της πάντως η Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να σχολιάσει με άκρως αιχμηρό τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις, επιτιθέμενη παράλληλα κατά του πρωθυπουργού, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του: «τώρα εξηγείται στον ελληνικό λαό, γιατί άνθρωποι που ουδέποτε είχαν ανακηρυχθεί υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, βαφτίζονταν ως «υποψήφιοι» από τους μιντιακούς βραχίονες της Νέας Δημοκρατίας. Όλα αυτά τα επικοινωνιακά πανηγύρια δείχνουν το πολιτικό ήθος του κ. Μητσοτάκη. Πρωταγωνιστεί στην εξαχρείωση του δημοσίου βίου, για άλλη μια φορά μετά τις υποκλοπές, συνεχίζοντας την οικογενειακή του παράδοση»

Στο εσωτερικό της ΝΔ οι “εισερχόμενοι” από άλλους πολιτικούς χώρους είναι τυπικά ευπρόσδεκτοι αλλά ουσιαστικά ανεπιθύμητοι, ειδικά όταν επιτείνουν τον συνωστισμό στις εκλογικές περιφέρειες. Ωστόσο, η προεκλογική περίοδος δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους γκρίνια και αυτό είναι κάτι που ο Κ. Μητσοτάκης το ξέρει και το αξιοποιεί.

Το διάστημα πριν από τις εκλογές του 2019 είχε γίνει “ποταμίσια” έφοδος στη ΝΔ (Γιατρομανωλάκης, Θεοχάρης, Τσιόδρας, Ψαριανός, Τατσόπουλος κα) χωρίς να δημιουργηθεί εσωκομματική αναστάτωση και αυτό αισιοδοξούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα συμβεί και τώρα, εφόσον καταφέρουν να μαζέψουν πολύ κόσμο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.