Μπαράζ εκκενώσεων κτιρίων από προσφυγο-οικογένειες έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης. Η επιχείρηση ξεκίνησε από την εκκένωση του κτιρίου στη συμβολή Σουρμελή και Αχαρνών, ενώ ακολούθησε η εκκένωση πενταώροφου κτιρίου που ανήκει σε ιδιώτη, επί της οδού Αχαρνών 22, κοντά στο πρώτο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, απομακρύνθηκαν συνολικά 269 πρόσφυγες, εκ των οποίων, 98 παιδιά. 

Ads

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ τα κτίρια που εκκενώθηκαν τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο κτίριο της οδού Αχαρνών 22, βρίσκονταν συνολικά 90 πρόσφυγες. Ειδικότερα, 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 παιδιά

Στο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, βρέθηκαν 179 πρόσφυγες, 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 παιδιά. Όλοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για έλεγχο των εγγράφων τους, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε πως θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας, χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες. 

Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης εκκένωσης των κτιρίων, συνεργεία του δήμου Αθηναίων έκλεισαν τα παράθυρά τους με τσιμεντόλιθους. Το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή-Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Μέχρι το 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Ads

«Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί το δόγμα “νόμος και τάξη”, όχι χτυπώντας το οργανωμένο έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά συνεχίζοντας να δείχνει τα δόντια της στους πιο αδύναμους αυτής της κοινωνίας, τους πρόσφυγες», αναφέρει ο Γ. Ψυχογιός, αναπληρωτής Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Τέτοιες εικόνες με οικογένειες και παιδιά να διώχνονται άρον-άρον από την Αστυνομία, στοχεύουν μόνο στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση και την επίδειξης δύναμης. Αλήθεια, υπάρχει σχέδιο για το πού θα μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι; Θα μεριμνήσει, άραγε, ο κ. Χρυσοχοΐδης για να ζήσουν σε συνθήκες, όπως αυτές στις σκηνές της «άτυπης» δομής στη Νέα Καβάλα ή θα τους κλείσει μαζικά σε Κέντρα Κράτησης ανά τη χώρα;», προσθέτει. 

image

image

image

image

image

image

image

image

image