Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας σήμερα (7/3) στο MEGA, ερωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το ενδεχόμενο, ο αστυνομικός στο πλαίσιο ενός ελέγχου, να πραγματοποιεί τηλεφωνικές κλήσεις για να διαπιστώσει εάν η μετακίνηση του πολίτη είναι δικαιολογημένη, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Και αυτά τα τηλέφωνα που θα πρέπει να κάνει ο αστυνομικός ποιος θα τα πληρώνει;».

Ads

Παράλληλα, όταν ερωτήθηκε για το πώς οι συνάδελφοί του θα επιβεβαιώνουν το αληθές της αναφοράς ενός πολίτη, όταν για παράδειγμα πηγαίνει στη μητέρα του που τον κάλεσε σε βοήθεια, και άρα δεν υπάρχει κάποιο σχετικό έγγραφο κλπ., ο ίδιος αποκρίθηκε: «Ή θα σας πιστέψω ή θα σας γράψω».

«Είχαν χαλαρώσει τα πράγματα γενικότερα. Ένθεν και ένθεν. Και σε εμάς χαλάρωσαν. Βλέπαμε τόσο κόσμο στο δρόμο και λέγαμε πόσο ανώφελο είναι πλέον να κάνουν εξονυχιστικούς ελέγχους. Με τα νέα μέτρα, ακόμα περισσότεροι συνάδελφοι βγήκαν στον δρόμο και γίνονται πιο εξονυχιστικοί έλεγχοι», δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Μπαλάσκας.

Υπενθυμίζεται πως τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται, από την περασμένη Πέμπτη, «να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση» του συγκεκριμένου sms, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.