Το απόλυτο «αλαλούμ» εξακολουθεί να επικρατεί αναφορικά με το ζήτημα των περίφημων μασκών στα σχολεία, δυο μόλις εβδομάδες μετά το κυβερνητικό φιάσκο.

Ads

Κι αυτό γιατί ο μεν  διαγωνισμός της ΚΕΔΕ είναι σε αναμονή αφού οι προδιαγραφές πηγαινοέρχονται μεταξύ των αρμοδίων, ενώ την ίδια στιγμή τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών αδυνατούν να συνεννοηθούν, ενώ παράλληλα αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια επιτροπή θέλοντας να δείξει ότι έχει δίκιο από την αρχή και δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα το φιάσκο που προέκυψε με τις «μάσκες αλεξίπτωτα», έδωσε ξανά τις ίδιες διαστάσεις- δηλαδή 10 επί 22- σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά οι διαστάσεις δεν είναι για το τελικό προϊόν, αλλά για το αρχικό. Οι αρμόδιοι του υπουργείου Εσωτερικών, όταν παρέλαβαν τις προδιαγραφές, αντέτειναν  ότι τώρα υπάρχει κίνδυνος να βγουν οι μάσκες μικρότερες από τις κανονικές και ζήτησαν διαστάσεις τελικού προϊόντος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά το πρώτο φιάσκο με τις μάσκες είχε δηλώσει ότι στις 18 Σεπτεμβρίου θα διαβιβάζονταν οι προδιαγραφές για τις νέες μάσκες και πως σύντομα τα παιδιά θα έχουν στην κατοχή τους τις σωστές μάσκες. 

Ads