Στο δεύτερο γύρο θα κριθεί η μάχη για τον δήμο Αθηναίων μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έρχεται πρώτος με ποσοστό άνω του 40%, και του Νάσου Ηλιόπουλου που λαμβάνει ποσοστό γύρω το 17%. Ο Παύλος Γερουλάνος που βρίσκεται στην τρίτη θέση παραδέχτηκε με δηλώσεις την ήττα του αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με τον ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός. 

Ads

Μπακογιάννης: Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε

«Θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να είναι κομμάτι της αλλαγής» δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης, προσθέτοντας:  «Συνεχίζουμε όπως ξεκινήσαμε, γιατί θέλουμε όλοι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να είναι κομμάτι της αλλαγής».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο τους υποστηρικτές του, όσο και τους συνυποψηφίους του, Νάσο Ηλιόπουλο, Παύλο Γερουλάνο και Νίκο Σοφιανό.

Ads

«Κάθε ψήφος είναι ευθύνη, κάθε ψήφος είναι εμπιστοσύνη, κάθε ψήφος είναι εντολή» σημείωσε, κάνοντας λόγο για μια «πόλη που μας ενώνει».

Ηλιόπουλος: Μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στάθηκε στη μείωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στον δήμο Αθηναίων – Αναφέρθηκε στα μικρά ποσοστά συμμετοχής, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να είναι χαρούμενος

«Σήμερα είναι μια ωραία μέρα για την Αθήνα», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, που περνά, μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη, στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αθήνα.

Ο κ. Ηλιόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση «πρώτα απ’ όλα για τα ποσοστά των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής».

Επίσης, σημείωσε ότι η «Ανοιχτή Πόλη» για δεύτερη φορά περνά στον δεύτερο γύρο στην Αθήνα και μπορεί να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει τον δήμο. Επίσης, έθιξε το ζήτημα της συμμετοχής, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να είναι χαρούμενος με τη μικρή προσέλευση των ψηφοφόρων.