Η πρώην υπουργός της ΝΔ επί Κ. Καραμανλή και νυν πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, κατονόμασε τον επίσης πρώην υπουργό Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρο Μολυβιάτη ως το πρόσωπο του καραμανλισμού, όπως διατυπώθηκε στα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ που διέρρευσαν μέσω Wikileaks, που βοήθησε παρασκηνιακά τον Αντώνη Σαμαρά να αναρριχηθεί στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ενώ ενημέρωνε την αμερικανική πρεσβεία για τη διαδοχή στο κόμμα

Ads

Η κ. Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχώρησε για τις οικονομικές προτάσεις του κόμματός της αναφέρθηκε στην υπονομευτική κατ’ αυτήν προσπάθεια που γινόταν τα δύο τελευταία χρόνια της κυβέρνησης Καραμανλή προς το πρόσωπό της. Μάλιστα η πρώην βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «εξωθεσμικός παράγοντας εργάστηκε παρασκηνιακά επί δύο χρόνια για να ενισχύσει τον κ. Σαμαρά» στην προσπάθειά του να κερδίσει εσωκομματικούς πόντους.

«Ξέρω ότι φαίνεται από το τηλεγράφημα που δημοσιεύεται ότι υπήρχε εν γνώσει ανθρώπων, εξωθεσμικών σε σχέση με τη ΝΔ, η πρόθεση δύο χρόνια πριν -το ξέρανε φαίνεται ή ένιωσαν την ανάγκη να ενημερώσουν την αμερικανική πρεσβεία- οι οποίοι ήθελαν να ετοιμάσουν κάποιον αντίπαλο δικό μου και αν ρωτάτε σε ποιον αναφέρομαι, αναφέρομαι στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη».

Η κα Μπακογιάννη αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή ακόμα ένα
τηλεγράφημα από αυτά που διέρρευσαν μέσω wikileaks. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε ότι σύμφωνα με το τηλεγράφημα «το Νο 2 της αμερικανικής πρεσβείας» σε συνάντησή του με τον τότε βουλευτή κ. Σαμαρά εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή, με υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη, προς τη Ρωσία και για την αγορά τεθωρακισμένων.

Ads

Η επικεφαλής της ΔΣ πρόσθεσε πως το εν λόγω τηλεγράφημα αναφέρει πως ο κ. Σαμαράς του απάντησε ότι θα φροντίσει να πάει η πληροφορία στα αυτιά εκείνων που πρέπει. «Αναρωτήθηκα με ποιο θεσμικό ρόλο βουλευτής που δεν έχει καμία αρμοδιότητα διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει κεντρική επιλογή της κυβέρνησης που με την ψήφο του στήριξε», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ευτυχής που τα κείμενα του Wikileaks βγαίνουν στη δημοσιότητα.

“Tο γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” απάντησε ο Πέτρος Μολυβιάτης λίγο αργότερα.