«Προβοκάτσια» της ΝΔ χαρακτηρίζει η Ντόρα Μπακογιάννη τα σενάρια ότι η υποψηφιότητα του Χρήστου Κουρούση στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά οφείλεται στην ίδια. Η κα Μπακογιάννη προσθέτει πως η ΝΔ έχει στρατηγικό πρόβλημα με την επιλογή Κικίλια και ουσιαστικά προσπαθεί να στήσει το άλλοθι μιας ενδεχόμενης μειωμένης απήχησης του υποψηφίου τον οποίο στηρίζει.

Ads

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό 9,84 η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε πως «έχω πει ευθαρσώς ότι δεν στηρίζω κανέναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και είναι ελεύθεροι όλοι μου οι φίλοι να κάνουν ό,τι πιστεύουν σωστό, για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι δεν έχω θεσμοθετημένο κόμμα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, και άρα δεν έχω καμία διαδικασία δημοκρατική, η οποία θα μπορούσε να καταλήξει σε μια επίσημη στήριξη».

Η πρώην υπουργός συνέχισε: «Υπάρχει μια σχιζοφρένεια, διότι όταν δικοί μου άνθρωποι -οι οποίοι με στήριξαν σε ολόκληρη την Ελλάδα- κατεβαίνουν ή επικεφαλής ή συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια τα οποία στηρίζει η ΝΔ, τότε η ΝΔ δηλώνει ότι τους έχασα υποστηρικτές (…). Όταν κάποιος άλλος στηρίζει ένα άλλο κόμμα, τότε υπονομεύω. Νομίζω ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν».

Η κα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση δικού της φορέα. «Την πρωτοβουλία την έχω εγώ. Είναι σαφές. Αλλά επειδή αυτός ο νέος φορέας θα υπάρξει με πολύ καθαρές και τελείως διαφορετικές δομές, δηλαδή θα έχει από την αρχή μια δυνατότητα να λειτουργήσει δημοκρατικά, δηλαδή άνθρωποι που θα κάνουν διάλογο και όχι με τη λογική του «αποφασίζω και διατάζω» του ενός αρχηγού -που κατά τη γνώμη μου έχει μεγάλη ευθύνη για το πώς κατάντησε το κομματικό σύστημα σήμερα- θα υπάρξει ιδρυτικό συνέδριο, διαδικασίες τέτοιες, οι οποίες να αναδείξουν τους ανθρώπους εκείνους, που αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να δημιουργήσουν το νέο φορέα θα έχουν στο πρόσωπό τους τη γνησιότητα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε μετά τις δημοτικές εκλογές».

Ads